Ajánló

A Kitekintés – Perspektive című nemzetközi periodika a Gál Ferenc Főiskola (GFF) Gazdasági Karának (illetve jogelődjének) kiadványa, ami 1996-ban jelent meg először. Elsőként magyar-román közös kiadványként indult, melyhez később szlovák egyetem is csatlakozott. Így évek óta és jelen esetben is a Bél Mátyás Egyetem (Besztercebánya), az Aurel Vlaicu Egyetem (Arad), valamint intézményünk, a GFF Gazdasági Karának közös tudományos közleményét adjuk közre, több nyelven. A mostani soron lévő szám elsőként jelenik meg a GFF címere alatt, ami a fenntartó intézményt is jelzi egyben. A kiadványban szereplő közlemények többsége (összesen 32) 2018 novemberében a Magyar Tudomány Ünnepe keretében szervezett konferenciánkon elhangzott kiselőadások szerkesztett, lektorált változata. A szerzők a fentiekben említett felsőoktatási intézmények (Arad és Békéscsaba székhellyel) többnyire minősített oktatói, más esetben pedig a GFF Gazdasági Karához szakmai vonatkozásban kapcsolódó tanárok, kutatók.

Tudományterületenként főleg közgazdaságtan, gazdaságtörténet, matematika, irodalom-történet és komparatív nyelvi dolgozatokkal találkozhat az olvasó. Ugyanakkor tanulságosak a pszichológiai és egészségügyi elemzések is.
A periodika fedőlapja megőrizte a kar hagyományos bordó színét. A jelenlegi számot is elsősorban vitaanyagnak, tanári, hallgatói, szakmai háttérnek szánjuk. A gyakorlatban dolgozó közgazdászoknak, tanároknak pedig tudományos igényű fogódzónak, szakmai kapcsolati tőkének is ajánljuk.

Jó olvasást kívánunk!

Békéscsaba, 2020.február 3.

Micheller Magdolna
a felelős szerkesztő

 

Szervezeti egység: 
Gazdasági Kar
Kategória: 
Hírek