Sajtótájékoztató a Modern Városok Program indulásáról

Sajtótájékoztató a Modern Városok Program indulásáról

A Magyarország megyei jogú városainak fejlesztését elősegítő Modern Városok Program (MVP) kapcsán tartott közös sajtótájékoztatót Főiskolánk rektora, Dr. Kozma Gábor, Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere és Herczeg Tamás, a békéscsabai térség országgyűlési képviselője.  A 2018. május 30-i eseményen az MVP Gazdasági Kart érintő fejlesztéseiről volt szó.

Dr. Lipcsei Imre dékán úr köszöntője után Szarvas Péter polgármester úr bejelentette, hogy megszületett az a Támogatói Okirat, amely 230 millió forintot garantál a Kar infrastrukturális fejlesztésének előkészítésére.  Ez az összeg teszi lehetővé az első lépést, a tervek elkészítését. Míg maga a fejlesztés 2,5-3 milliárd forintból valósulhat meg. A városvezető elmondta, az összeg kapcsán számítanak a Kormány támogatására is.  Míg Herczeg Tamás képviselő úr megerősítette, hogy új esélyt kapott a békéscsabai felsőoktatás és a célok eléréséhez fontos az együttműködés.

Dr. Kozma Gábor rektor úr hangsúlyozta a felsőoktatás kapcsán, hogy gyors döntések szülessenek, de megfontoltan. A Szeged-Csanádi Egyházmegye – és így a Gál Ferenc Főiskola – ennek jegyében vállalt feladatot a békési megyeszékhelyen. Rektor úr kiemelte a modernitás szerepét és annak fontosságát a tudományos világban. Valamint kitért arra a mai Magyarországon nagyon aktuális problémára, hogy sokszor már nem a munkanélküliség jelenti a gondot, hanem a munkaerőhiány. Ennek érdekében a munkaadókkal egyeztetve, az ő igényeiket szem előtt tartva kell értékes, és kellő szakmai tartalommal bíró képzéseket kínálnia a Karnak. Ha pedig az említett szellemi háttér egy modern köntösbe bújva valósulhat meg, az Békéscsaba városát is büszkeséggel töltheti el. 

    Uhrin Katalin

vezető könyvtáros

Képek: Jármi József

Média:  GFF-SZEGED

                  BEOL

                  BEHÍR

               Facebook

               Instagram

          Körös Hírcentrum

Békéscsabai Médiacentrum, 7.tv Híradó

           

Szervezeti egység: 
Gazdasági Kar
Kategória: 
Hírek